Hotstone Massage


Hotstone Massage:

De hotstone massage heeft als doel: het lichaam te ontgiften, te ontspannen en door de sterk magnetische kracht van de stenen het lichaam hernieuwde energie te geven.

Hotstone massage wordt uitgevoerd met warme stenen en etherische oliën.

Tijdens de massage wordt er gewerkt met zwarte basaltstenen die gevormd zijn vanuit de hete lava van vulkanen. De stenen hebben eeuwenlang in rivierbeddingen gelegen waardoor ze mooie ronde vormen hebben gekregen.

Door de vulkanische oorsprong van deze stenen hebben ze een zeer hoog percentage aan ijzer en magnesium waardoor ze warmte lang vast kunnen houden.
De stenen zijn ongeveer 45 graden als ze op het lichaam gelegd worden.

Volgens de indianen zijn ze gevormd door de vijf belangrijkste elementen:

Aarde, Water, Wind, Vuur en ijzer.


Warmte effecten van stenen op het lichaam:

De stenen zijn een soort natuurlijke kacheltjes, ze slaan warmte op en dragen het over naar het lichaam. Hoe groter de steen, hoe meer warmte deze bij zich draagt.

De warmte dringt drie a vier centimeter door in het spierweefsel. Het omringende weefsel kan roder worden en raakt meer doorbloed, deze toename komt door de verwijding van de bloedvaten.

Het aantal rode bloedlichaampjes kan toenemen en bij elke graad verhoging van temperatuur neemt de stofwisseling met ca.10% tot 15% toe.

Hierdoor kan een behandeling met warme stenen ontgiftend, afvoerend, pijn verlichtend, stress verlichtend en ontspannend werken.

Door de warmte en betere bloedcirculatie worden de spieren soepeler en zijn beter te masseren.

De massage duurt ongeveer 60 minuten.